Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een geweldige sport voor kinderen. Door met elkaar te spelen, oefenen en stoeien leren kinderen veel over zichzelf en anderen. Leren samen te werken en rekening houden met elkaar, doorzetten en omgaan met winnen en verliezen. Allemaal facetten die aan bod komen tijdens een BJJ-les.

Tijdens de les leren kinderen o.a. werpen, vallen, bewegen en controleren op de grond met veel aandacht voor behendigheid, souplesse, coördinatie, balans, inzicht en motoriek. BJJ lijkt op judo, echter ligt de nadruk meer op het stoeispel op de grond.

Uiteraard staat de sociale en fysieke veiligheid van het kind op de eerste plaats. Dit zal dan ook altijd door de docent worden bewaakt teneinde een optimaal lesklimaat te creëren.

De jeugdlessen BJJ staan open voor alle kinderen van 8 tot en met 14 jaar oud. Jeugd vanaf 15 jaar oud neemt in principe deel aan de lessen voor volwassenen. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de leerling.

 

Neem voor meer informatie of een gratis proefles contact op door ons te bellen op 010-4348833 (Club Fit).